29. april 2024

Alle mellem tre og 15 år er inviteret til cykelløbet Skoda BørneTour

Alle mellem tre og 15 år er inviteret til cykelløbet Skoda BørneTour

Lørdag den 8. juni kommer Skoda BørneTour til Torvet i Ringkøbing, og alle cykelglade børn og unge i alderen 3-15 år i hele kommunen er naturligvis inviteret med.

Skoda BørneTour er et cykelløb for børn og unge, hvor alle kan være med uanset fart, type af cykel og ambitionsniveau. Både Ringkøbing-Skjern Kommune og Ringkøbing Cykle Club ser frem til en masse glade børn i sadlen, når den populære børne-tour cykler i Ringkøbing til sommer.

- Til august kommer PostNord Danmark Rundt til kommunen. Det er et cykelløb for professionelle cykelryttere og kommer til at skabe en masse liv langs hele ruten. Med børne-touren vil vi også gerne være med til at give cykelglade børn nogle gode oplevelser på to hjul og vise, at foreningsliv i Naturens Rige også giver muligheder for børn og unge, der måske drømmer om en fremtid på to hjul på de europæiske landeveje, siger Erik Viborg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

En lille smule Tour de France-magi til Ringkøbing

Det er Tour de France-sponsoren Skoda, som drysser tour-magi over BørneTour-løbene. Hos bilproducenten, der har et nært forhold til cykelsporten, ser den danske direktør gerne flere børn i sadlen i hverdagen:

- De sidste års somre har været en sand folkefest med Tour-start i Danmark og Vingegaard som samlet vinder to år i træk. Drømme begynder som bekendt i det små, så det er virkelig spændende for os at være med til både Tour de France og Skoda BørneTour, siger Thomas Bruun, direktør i Skoda Danmark.

Skoda BørneTour er som nævnt et cykelløb, hvor børn og unge kan prøve kræfter med cykelsporten. Deltagerne cykler i cirka 15 minutter, og der er medaljer og diplomer til alle. Målet er at give dagens cykelryttere en sjov cykeloplevelse og måske sætte gang i drømmene om Champs-Élysées og den gule trøje.

Børne-touren arrangeres af Dansk Cykle Union og Ringkøbing Cykle Club, hvor ungdomstræner Lars Redder Jacobsen ser frem til at skyde touren i gang:

- Cykelsport er både sjovt og meget socialt, og vi tror på, at alle kan få en rigtig god oplevelse med sig hjem. Uanset hvor hurtigt man cykler, hvor sejt cykeltøj man har eller hvilken slags cykel man deltager på, så går alle børn og unge hjem med en guldmedalje og en god cykeloplevelse i bagagen! Og så håber vi naturligvis, at der er flere, som efter sådan en dag får lyst til at besøge en af de lokale cykleklubber og prøve at køre lidt sammen med os, siger Lars Redder Jacobsen.

FAKTA

  • Skoda BørneTour er arrangeret af DCU, Dansk Cykle Union.
  • Skoda BørneTour er et led i DCU’s arbejde med at tiltrække flere børn og unge til cykelsporten.
  • Skoda BørneTour en del af PostNord Danmark Rundt-eventet, hvor DCU i samarbejde med en lokal cykelklub afvikler Skoda BørneTouren. Ringkøbing Cykelklub er den eneste cykelklub i Ringkøbing-Skjern Kommune, der er medlem af DCU, - derfor foregår børneløbet i Ringkøbing. 
  • Man kan læse programmet og tilmelde sig til Skoda BørneTour i Ringkøbing på børnetour.dk eller på https://www.sportstiming.dk/event/14082
  • Skoda BørneTour køres i år i mere end 20 byer over hele landet – den samlede kalender findes på www.børnetour.dk